wordpress stat

Torsdag November 23 2017

4 myter og sandheder om tablet- og mobilbatterier

12.09.2014 af · Skriv en kommentar 

“Batteriproblemer” er blevet noget vi fokuserer på, når det gælder smartphones, tablets eller bærbare PC’er. I dag skriver vi mere om nogle myter og rygter om batterier 😉

Mobilbatteri

 

Vi har snakket med vore erfarne teknikere her i MyTrendyPhone, og fik svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om batterier.

 

 

#1 Det er bedre at oplade batteriet efter at det er blevet tømt

 

Forkert. Moderne batterier er Litium-ionbatterier (også kaldt for Li-ion og LIB), og der findes ikke nogen “hukommelseseffekt”, som betyder at du ikke skal bekymre dig om batteriniveauet, hvis du vil oplade enheden. Det er fint at oplade batteriet når som helst.

 

#2 Det er dårligt for batteriet, hvis du ikke tager opladeren ud efter at mobilen er fuldt opladet

 

Forkert. Som vi allerede har nævnt, er moderne batterier Li-ion. Litium-ionbatterier holder automatisk op med at oplade, når de er fyldt op.

 

#3 Det er ok at bruge mobilen, mens den oplades

 

Både rigtigt og forkert. Egentlig er det ok at bruge enheden mens den oplades, og når vi siger “ok”, så mener vi at det ikke er farligt på nogen som helst måde (selv om der findes mange historier om eksploderende batterier). Men det er heller ikke ideelt. Det ville være bedst at slå enheden fra under opladning, og undgå at dræne batteriet.

#4 Det er godt at tømme batteriet helt, før du oplader mobilen

 

Forkert. Det er egentlig ikke ideelt. Vi anbefaler ikke at lade batteriniveauet komme under 5% hver gang, før du oplader mobilen. Hvis man gør dette i en længere periode, kan dette faktisk forkorte batteritiden.

Har du nogle myter at dele eller spørgsmål du vil stille? Så skal du bare bruge kommentarrubrikken 🙂

 

 

Sig hvad du mener

Fortæl os hvad du synes...
og forresten, hvis du ønsker at have et billede som vises sammen med din kommentar, så få en gravatar!