wordpress stat

Torsdag August 10 2017

Apple’s fremtidige enheder kan styres via håndbevægelser

02.04.2016 af · Skriv en kommentar 

Apple’s patent på “nærheds- og multi-touchsensordetektion og demodulation” er netop blevet offentliggjort og tilladt af U.S. Patent and Trademark Office i tirsdags. Det lyder alt sammen meget teknisk, men lad os sige det på denne måde: Cupertino-giganten planlægger at udvikle enheder som vi skal styre med vores håndbevægelser. Det lyder alligevel fantastisk!

Touchskærme er historie – nu er det på tide at fokusere på håndbevægelser

 

gestikulation med Apple

Man kan de patentet på U.S. Patent and Trademark Office’s officielle hjemmeside, hvor de har beskrevet og forklaret Apple’s nyeste teknologi, der giver brugere mulighed for at kommunikere og arbejde med computeren med de såkaldte hover-effekter. Hvordan denne teknologi virker forklares på følgende måde: “At bruge fingre eller andre objekter tæt på, men uden berøring på en touchfølsom overflade udenfor en touchsensors område.”

Hvis det lykkes for Apple, så betyder det at vi får mulighed for at lukke applikationer, slukke enheden og ændre skærmens lysstyrke med vores håndbevægelser. Apple forklarer, at det bliver næsten på samme måde som med vores computermus.

touchpad

Hvordan planlægger firmaet egentlig at føre idéen ud i livet? De skal bruge en eller flere nærhedssensorer som har et eller flere infrarøde LED-lys og fotodioder indbygget, der ændrer sin strøm i forhold til, hvor meget lys de opfanger. Det kan også siges på denne måde: LED producerer lys, lyset reflekteres fra vores fingre og hænder, fotodioder opfanger det og genkender det som en håndbevægelse.

Apple sagde ikke noget om hvilken enhed der skal bruge teknologien, men billedet henviser til en computer eller laptop med et touchpad. Hvad synes du – hvor længe skal vi vente på det?

Sig hvad du mener

Fortæl os hvad du synes...
og forresten, hvis du ønsker at have et billede som vises sammen med din kommentar, så få en gravatar!