wordpress stat

Torsdag August 10 2017

De 7 sejeste funktioner i iOS 9?

10.20.2015 af · Skriv en kommentar 

Vi kan slå fast, at det meste af iOS 9 er temmelig stilfuldt. Her er en liste over det vi synes er allermest spændende lige nu:

Siri foreslår

SiriappSiri er blevet mere proaktiv i iOS 9, og giver dig gerne forslag baseret på dine præferencer. Hvad betyder det egentlig? Altså hvis du har for vane at ringe til din kæreste hver time, eller falder lykkeligt i søvn mens du “scroller” nedover hendes instagramprofil hver aften, er det hende du finder først i Spotlight. Spotlight indeholder oversigten over de kontakter du ringer mest til, og de mest brugte apps. Tak, tak, Siri! Meget hjælpsomt af dig!

Interaktiv musik

Det er ikke bare Siri som er proaktiv i iOS 9! Når du sætter øretelefonene i iPhonen, lanceres Musik-appen. Og ikke nok med det: Den sang du normalt, eller mest sandsynligt hører på dette tidspunkt af dagen, vil dukke op først. Godt for dem af os, som er vanedyr.

Hvor skal vi hen?

kortKortet anbefaler nu lokal “business” i området tæt på dig. Bare tap på “Musik og drama”, “Parker og rekreation” eller “Sports-ikonet”, og du vil straks få en liste over aktuelle steder i nærheden.

To apps i én.

Meget enkelt, men ikke desto mindre meget praktisk: iOS 9 lader dig se to applikationer samtidig. Denne funktion er godt nok kun tilgængelig for iPad Pro, iPad Air 2 og iPad mini 4-brugere. De heldige asener!

Energibesparelse

ios 9 batteriHver gang batteriet går under 20 procent, vil energibesparelsesindstillingen blive automatisk slået til. iPhonen vil selv være behjælpelig med at fortælle dig hvilke apps og funktioner, som i øjeblikket er slået fra. Derefter må du vælge om du vil “Fortsætte” til “Energibesparelsesindstillingen” eller “Afbryde” og fortsætte med at bruge telefonen som normalt. Det siges at du vil kunne øge batterikapaciteten med op til 3 timer, hvis denne indstilling er slået til. Og batteribesparelsesfunktionen kan tændes præcis når du vil – ikke kun når batteriet er i ved at løbe tør – funktionen slukker automatisk, når batteriet er ladet op til et vist niveau.

Tilbage til forrige app

En temmelig lille funktion som er særdeles praktisk, er tilbage-knappen. Det er præcis det du tror det er: En knap som lader dig vende tilbage til den applikation, som du brugte før den du bruger nu. Nemt og tidsbesparende.

Spil den igen, Siri!

Siri spørgsmålVi begyndte med Siri og vi vil slutte med Siri, som forresten er blevet meget klogere siden sidst. Nu kan hun svare på ganske komplekse spørgsmål som: “Hej, Siri! Hvad er den bedste pizzarestaurant i byen?”, “Hvordan bliver vejret i morgen?” eller hun kan være din personlige DJ: “Hej, Siri! Spil den bedste sang fra 1988!”

Hvilke iOS 9-funktioner er dine favoritter?

Sig hvad du mener

Fortæl os hvad du synes...
og forresten, hvis du ønsker at have et billede som vises sammen med din kommentar, så få en gravatar!