wordpress stat

Torsdag August 10 2017

Hvilket operativsystem passer til dig? iOS vs. Android vs. Windows Phone

01.08.2013 af · Skriv en kommentar 

Både iOS, Android og Windows Phone har meget at byde på og appellerer til forskellige målgrupper. Her er hovedtrækkene ved dagens mest populære operativsystemer:

iOS
Apples iOS operativsystem findes på iPhone, iPad og iPod Touch. Det er er det andet mest solgte smartphone-operativsystem. Gabet mellem Android og iOS er stort, men husk at Apples platform kun bruges på en smartphonemodel – iPhone. iOS har den mest enkle brugerflade, som er forblevet relativt uændret siden den første iPhone udkom i 2007. Apps skal købes i den officielle Apple App Store, som i dag har mere end 700.000 apps og spil. Hovedfordelen ved iOS er det godt integrerede økosystem og ganske intuitive interface, men du relativt begrænset til iTunes-produkter. Safari på den originale iPhone har forandret mobilsurfing, og iOS 6 bringer flere funktioner som offline læsning og integration til iCloud.

iOS er lavet for dem der ønsker en enkel brugerflade og som sætter pris på praktisk brug af enheden, Mac-brugere og designelskere.

iOS vs. Android vs. Windows Phone

iOS – Android – Windows Phone

Android
Android kan meget lettere tilpasses, men når du vælger en Android-telefon, må du tænke på hvilken version af operativsystemet du vil have. Android-telefoner lider af fragmentering, fordi producenterne vælger at lave deres egen software som nogle gange står i vejen for en opdatering til næste generation.

Android OS blev lanceret af Google i 2008 og er blevet det førende smartphone OS i verden. Android har den mest detaljerede brugerflade af alle operativsystemerne, med mange alternativer og stor fleksibilitet til at sætte det op til at passe til dine behov. Du kan organisere dine favorit apps på flere skærme og også dekorere siderne med widgets. Widgets er interaktive mini-apps, og de viser live information, for eksempel den nyeste Twitter-feed, titler i mediebiblioteket eller et lille fotoalbum som du kan bladre igennem fra hovedskærmen. På Android-telefoner sælges programmer, spil og indhold, for eksempel film og musik i Google Play-butikken. Der er ca. 675.000 apps og spil i denne butik.

Enhederne er ofte forprogrammeret med ekstra, unødvendige programmer fra producenten og operatøren, hvoraf mange kræver at du registrerer dig til en betalt tjeneste. Det samme gælder for Windows Phone telefoner.

Internet-surfing på Android 4.1 kommer med standard Android-browser, mens den populære Jelly Bean enhed, Google Nexus 7, fås med Chrome. Standard browseren har nogle meget smart sikkerhedsfunktioner, samt evnen til at lagre sider til offline læsning.

Windows Phone
Windows Phone 8 er anden generasjonen af Microsofts Windows Phone-operativsystem, som stammer fra 2010. Windows Phone 8 blev lanceret i oktober, og Microsoft håber at den dyre markedsføringskampagne og de forbedrede funktioner vil hjælpe med at få den op på toppen af markedet.

I stedet for ikoner, er Windows Phone 8 startskærmen dækket med farverige firkanter og rektangler.  Det nuværende udvalg af apps er det mindste af de tre platforme, men Microsoft arbejder hårdt på at ændre dette. Den nye version af Windows Phone understøtter mere avanceret hardware end forgængeren, inklusive telefoner med højere opløsning, flerkernede processorer og Near Field Communication. Indtil videre er der kun få Windows 8 telefoner på markedet, fra HTC, Samsung og Nokia. Den mest eftertragtede er Nokia Lumia 920, som har et stærkt kamera.

Windows Phone 8 tilbyder funktioner der er egnet til gode high-end telefoner, og den friske, enkle brugerflade er tiltalende, men for avancerede brugere er det ikke fleksibelt nok. Windows Phone 8 har den nyeste version af Internet Explorer, IE10, som inkluderer SmartScreen tjenesten.

Windows er det mest brugte operativsystem i verden, og vil være bedst til personer som bruger Windows 8 på en PC. Det er også et godt valg for Microsoft Office-brugere og folk som ønsker en enkel brugerflade der kan tilpasses.

Sig hvad du mener

Fortæl os hvad du synes...
og forresten, hvis du ønsker at have et billede som vises sammen med din kommentar, så få en gravatar!