wordpress stat

Torsdag August 10 2017

IFA 2015: Vi introducerer Xperia Z5 Trio og Huawei Mate S

09.07.2015 af · 1 Comment 

IFA – som er en forkortelse af Internationale Funkausstellung – er en af de ældste messer i verden, og Europas største årlige expo indenfor forbrugerteknologi. Hver år samler IFA teknologifirmaer fra hele verden under ét tag, og vi bliver præsenteret for en masse nyt udstyr, gadgets, PC’er, smartphones med mere på forskellige events og keynotes.

IFA Berlin 2015

2015 er ikke anderledes end tidligere IFA-messer, og Berlin er virkelig stedet at opholde sig mellem d. 4. og 9. september, hvis du er vild med teknologi. Som sædvanligt afslørede nogle firmaer deres nye gadgets og telefoner før IFA officielt gik i gang, og i dagens blog fortæller vi om smartphones, der så verdens lys før den 4. september.

Sony præsenterer verdens første 4K Smartphone – Xperia Z5 Premium

Den er skinnende, og stor, og du bliver sikkert imponeret over dens skærm. Er der egentlig brug for en 4K-skærm på en smartphone? Sikkert ikke, men den japanske gigant synes åbenbart noget andet, side de afslørede deres Sony Xperia Z5 Premium.

Sony Xperia Z5 Premium

Z5 Premium har en 5,5” skærm med en 4K Ultra HD-opløsning (det er 3840 x 2160 pixels), og en pixeltæthed på utrolige 806ppi. Selvom der allerede er telefoner, der kan optage 4K-videoer (f.eks. Galaxy Note 5 og Xperia Z3+), er Xperia Z5 Premium den første, hvor du også kan se disse videoer i samme opløsning.

Xperia Z5 Premium - display

Udover den flotte skærmkvalitet er det værd at nævne, at den nye Xperia er spækket med forskellige funktioner, har flotte specifikationer og et førsteklasses udseende. Tror du ikke på os? Så se specifikationerne her:

 • Mål: 154,4 x 75,8 x 7,8 mm
 • Vægt: 180 g
 • Processor: Snapdragon 810, octa-core
 • RAM: 3GB of RAM
 • Hukommelse: 32GB (kan udvides op til 200GB)
 • Batteri: 3,600mAh (med hurtig batteriopladning – 60% på 30 minutter)
 • Primær kamera: 23MP, Sony Exmor RS sensor, Hybrid Auto Focus
 • Front kamera: 5.1MP, Sony Exmor R sensor, Full HD
 • OS: Android 5.1.1 Lollipop
 • Forbindelse: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, microUSB v2.0, Bluetooth 4.1
 • Farver: Guld, sort, spejllignende krom
 • Andre funktioner: IP68-rating (støv- og vandtæt); fingeraftrykssensor i telefonens hjemknap (på Z5 Premium, Z5, og Z5 Compact)

Som du kan se er 4K-skærmen måske stjernen, men Z5 Premium har meget mere end man ser ved første øjekast.

Mere fra Sony: Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact

Z5 Premium er ikke den eneste smartphone, som Sony præsenterede på dette års IFA. Som vi nævnte før, blev den afsløret med to mindre søskende kaldt henholdsvis Sony Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact. Begge mobiler ligner Z5 Premium hvad angår specifikationer, så lad os tage et hurtigt kig på dem.

Sony Xperia Z5

Xperia Z5 har en 5.2”-skærm med Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixels), en Snapdragon 810 processor, 3GB of RAM, 32GB hukommelse (som kan udvides), et 23-megapixel primær kamera og et 5-megapixel kamera foran. Som Z5 Premium har Z5 en fingeraftrykssensor og er IP68-certificeret, men har et mindre 2900 mAh batteri.

Sony Xperia Z5 Compact

Det der gør Xperia Z5 Compact anderledes end de to andre telefoner, er dens 4.6”-skærm, HD-opløsning (1280 x 720 pixels), et 2.600mAh batteri, og 2GB RAM. Resten af specifikationerne er de samme som hos Z5 og Z5 Premium.

Huawei Shows Off the Huawei Mate S

Den kinesiske telefonproducent ankom til IFA 2015 med en helt ny smartphone – Huawei Mate S – og det ser ud til at firmaet er klar til at konkurrere.

Huawei Mate S

Huawei Mate S er den første telefon nogensinde med Force Touch-skærmteknologi – den funktion, som den kommende iPhone 6S skulle introducere. Det ser ud til at Huawei slår Apple på målstregen – held og lykke, Cupertino. Derudover har Mate S et design, der ligner Apple’s iPhones (Et tilfælde? Det tror vi ikke på) og en 5.5” AMOLED Full HD-skærm, som Huawei siger fylder 73% af Mate S’s forside.

Men det er ikke alt. Udover Force Touch, har Huawei Mate S også to funktioner, som vi synes er rigtig spændende: Smart Fingerprint Sliding og Knuckle 2.0. Den første funktioner gør, at du kan bruge din fingeraftrykssensor til at styre din smartphone med, og ja, det betyder at du kan besvare opkald, tage billeder, og surfe på hjemmesider med blot én finger på fingeraftrykssensoren. Den anden funktion gør at du kan beskære og redigere fotos med dine knoer, og åbne forskellige applikationer ved blot at tegne et bogstav på skærmen. Smart, ikke?

Resten af Mate S’s specifikationer inkluderer en octa-core processor, 32 eller 64GB hukommelse, 3GB RAM, et 2,700mAh batteri, et 13-megapixel kamera med OIS bag på, et 8-megapixel kamera foran med et blødere lys til bedre selfies, og en smart trådløs printerfunktion (det eneste du skal gøre er at røre dokumentet på din skærm for at printe dem fra kompatible printere).

Hvilken telefon foretrækker du? Del dine kommentarer i rubrikken herunder!

Comments

One Response to “IFA 2015: Vi introducerer Xperia Z5 Trio og Huawei Mate S”
 1. Mogens W. Glasdam says:

  Rigtig godt at få nogle nyheder, jeg må indrømme jeg er fan af Huawei, og deres nye model ser godt nok fristende ud? De har fornuftige priser og deres batteri-levetid er betydelig bedre end andre mobiler!

Sig hvad du mener

Fortæl os hvad du synes...
og forresten, hvis du ønsker at have et billede som vises sammen med din kommentar, så få en gravatar!