wordpress stat

Torsdag September 7 2017

Nokia N1 er blevet lanceret: Er den en iPad-klon eller?

11.20.2014 af · Skriv en kommentar 

Den 18. november lancerede Nokia sin første tablet N1!

 

Nokia N1 tablet

 

(Eks)teknogiganten fra Finland er nu tilbage uden Microsoft! Nokia kan ikke producere smartphones før udgangen af 2016, på grund af aftalerne med Microsoft, men det ser ud som om de må producere tablets. Og det er netop det de har gjort! Nu prøver de at genvinde markedet, samt at udbrede deres brand til andre områder, som f.eks. tablets. Mange mener alligevel at Nokia er langt fra tidligere tiders storhed.

Nokia N1: En fantastisk tablet eller en iPad-klon?

 

Nokia N1 og iPad mini 3

Nokia N1 og Apple iPad mini 3

 

Nogen snakker om et “Apple-inspireret design”, men andre simpelthen snakker om en “iPad-klon”. I dag sammenligner vi de to tablets! 🙂

 

Nokia N1 vs. iPad mini 3: En kopi eller?

 

Når det gælder udseende, er de to tablets selvfølgelig meget ens: begge har afrundede kanter, aluminiumschassis og kamera, knapper og porte på (næsten) samme steder. Men Nokias tablet er tyndere og lettere end iPad mini 3: den vejer 318 gram og måler 200,7 x 138,6 x 6,9.

 

Begge tablets har en 7,9-tommers skærm med samme opløsning (2048 x 1536 pixels) og samme pixeltæthed (cirka 324 dpi). Skærmen på Nokia N1 er dog fuldt lamineret, hvilke betyder at der ikke findes luft mellem glasset og skærmpanelet. Apples nyeste iPad Air-udgave, iPad Air 3, har iøvrigt en fuldt lamineret skærm.

Endelig har Nokia N1 Android 5.0 (Lollipop), og den har et 8 MP hoved-, samt et 5 MP frontkamera, Intel Atom Z3580-chip, 32 GB intern hukommelse og 2 GB RAM.

 

Fantastisk USB-port!

 

Nokia N1: USB Type C

 

Nokia N1 er en af verdens første Android-tablets med den nye Type-C-kontakt til Micro USB. Det betyder at USB-kabelet kan drejes begge veje 😉

 

Billigere end iPad mini

 

Ifølge Nokias pressemeddelelse, vil Nokia N1 koste under 249 dollar (cirka 1700 kroner) i Kina – før afgifter og skatter. Tabletten vil kun blive sat til salg der, men Nokia planlægger at utvide salget.

Tjek gerne promovideoen, og del din mening i kommentarrubrikken!

 

 

 

Sig hvad du mener

Fortæl os hvad du synes...
og forresten, hvis du ønsker at have et billede som vises sammen med din kommentar, så få en gravatar!