wordpress stat

Torsdag August 10 2017

Tal mandarin flydende, og italiensk så let som ingenting!

10.05.2015 af · Skriv en kommentar 

For os som har levet nogle år, kan det virke som en fremtidsdrøm, som er gået i opfyldelse: Nu kan du forstå hvad et menneske på den anden siden af kloden (eller i nabolandet) siger, uden at have studeret sproget 5 år på universitetet. Hvordan er det muligt? Magi?Skype-logo

Det er egentlig ganske magisk det Skype-teamet nu har lavet. Med Skype Translator kan du faktisk kommunikere over internettet med et andet menneske “live” med lyd- og levende billedoverførsel, selv om I to snakker helt forskellige sprog. Skype kom med Skype Translator for ca. et år siden – dengang som en app til Windows 8. Nu er den integreret i Skypes desktop-version, og kan dermed benyttes af Windows 7, Windows 8 og Windows 10-brugere.

Hvad med japansk? Og norsk?

Skype Translator er foreløbig tilgængelig på engelsk, spansk, fransk, tysk, italiensk, mandarin og spansk, og flere andre sprog vil komme til efterhånden. Det gælder den “levende” udgave af applikationen, med video- og lyd-samtaler. 50 sprog er allerede tilgængelig for dig som ønsker skriftlig oversættelse til eller fra et andet sprog. I løbet af de næste uger vil Microsoft opdatere applikationen, og en ny oversættelsesknap vil blive vist i samtalerne. “It has been a long-time dream at Skype to break down language barriers and bring everyone across the globe closer together,” forklarer Microsoft’s Skype team. Foreløbig understøtter denne ap kun Windows, og man ved ikke hvornår den bliver tilgængelig for Mac eller iOS / Android, men vi er temmelig sikre på at det ikke kommer til at vare længe.

Hvordan virker Skype Translator?

Du kan ringe til næsten alle som har Skype, men de skal have Skype Translator preview software installeret. Foreløbig virker det bedst på desktop-versionerne. Appen oversætter samtalen til et andet sprog i real-timer, og det den anden person svarer dig, bliver oversat tilbage til dit sprog. Man kan se en transkription af samtalen på skærmen, mens samtalen foregår. Derudover kan man altså sende skriftlige beskeder på 50 sprog. En prøveversjon er tilgjengelig for Windows 8.1.

Her kan du downloade prøveversionen af Skype Translator fra Windows Store.

Glæder du dig til at prøve det, eller har du måske allerede prøvet Skype Translator? Del gerne dine erfaringer med os i kommentarrubrikken

Sig hvad du mener

Fortæl os hvad du synes...
og forresten, hvis du ønsker at have et billede som vises sammen med din kommentar, så få en gravatar!