wordpress stat

Mandag August 14 2017

Du kan måske oplade din smartphone over dit Wi-Fi i fremtiden

05.08.2017 af · Skriv en kommentar 

Vi har sikkert alle hørt de mange skøre og forholdsvis umulige fremtidsidéer, som bliver foreslået en gang i mellem. Her hører vi alt fra flyvende biler, selvkørende biler og nu også telefoner, som kan lades op ved hjælp af Wi-Fi. Umiddelbart virker det en anelse urealistisk, og man vil sågar endda få associationer til Science fiction film. Der er dog allerede set eksempler på biler, der kan køre på autopilot, så måske er vores fremtidsforestillinger ikke så langt væk, som vi troede.

At oplade din smartphone gennem Wi-Fi er dog ikke en idé, som Apple mener blot hører til i Science fiction film, for de mener nemlig, at det kunne komme til at ske inden for den nærmeste fremtid. De har nemlig taget patent på den idé, således at de kan være de første med et produkt, som kan dette.

Hvis denne idé bliver til noget, vil det betyde, at hverdagen kan blive endnu nemmere. Du vil ikke længere være afhængig af at have en oplader med, eftersom mange steder efterhånden tilbyder gratis Wi-Fi – selv i busser og toge. Det vil betyde, at vi ikke længere skal bruge penge på opladere hele tiden, hvis ledninger kan knække eller blive væk. Det vil på sin vis også kunne have en indflydelse på miljøet, eftersom der ikke vil blive brugt ressourcer på at lave opladere. De fleste med en telefon har prøvet, at opladeren gik i stykker eller blev væk. Dette betyder at der er et stort forbrug af opladere, som muligvis kan sænkes med denne nye brillante idé.

iPhone opladning

Kilde: macrumors.com

Sådan vil det virke

Det virker som en forholdsvis umulig metode at oplade sin mobil med sit Wi-Fi, for hvor kommer strømmen fra, tænker du nok. Apple undersøger lige nu mulighederne, for at dette kan komme til at ske. Derfor er der endnu ingen garanti for, at vi kommer til at kunne oplade vores smartphones udelukkende ved hjælp af et Wi-Fi.

Indtil videre undersøger de dog mulighederne ved at oplade med radiofrekvenser mellem 700 MHz og 2700 MHz, Wi-Fi på 2.4 GHz og 5 GHz samt millimeterbølger mellem 10 GHz og 400 GHz ifølge Apple Insider. Der går derfor lidt tid endnu, før vi kommer til at prøve dette, hvis det lykkedes. Dog er det ikke til at sige hvor lang tid der går, eftersom Apple trods alt også er meget innovative omkring deres teknologi, således at du hurtigt finder på en metode.

Patentet har fået navnet ”Wireless Charging and Communications Systems With Dual-Frequency Patch Antennas”, hvilket betyder, at de højest sandsynligt vil benytte sig af stråleformende antenner. På denne måde vil det kunne blive lokaliseret, hvor enheden befinder sig fysisk, og derefter fokusere signalet på den, således at den kan oplade hurtigere.

iPhone som oplader trådløst

Kilde: cultofmac.com

Oplad din enhed trådløst

Hvis du er solgt på idéen om at kunne oplade din mobil trådløst, men ikke kan vente på at finde ud af, om Apple nogensinde laver denne trådløse Wi-Fi opladning, så har vi en glædelig nyhed. Det er nemlig ikke umuligt at oplade din smartphone trådløst, og du kan gøre det allerede nu. MyTrendyPhone har nemlig et hav af forskellige opladere til iPhones, hvoraf nogle af dem tillader dig at oplade helt trådløst. På denne måde kan du tage forsmag på lidt af følelsen af at kunne oplade trådløst med et Wi-Fi.

Sig hvad du mener

Fortæl os hvad du synes...
og forresten, hvis du ønsker at have et billede som vises sammen med din kommentar, så få en gravatar!